RBD Кокосова олія - це рослинна олія, яку можна використовувати для приготування їжі, випікання, тушкування та смаження
RBD Кокосова олія - це рослинна олія, яку можна використовувати для приготування їжі, випікання, тушкування та смаження. Вона є універсальною олією, яка підходить як для солоних, так і для солодких страв. Абревіатура RBD означає, що це рафінована, відбілювана і дезодорована кокосова олія. Більшість її складу складають тригліцериди середньої довжини ланцюга (MCT). На відміну від звичайних довголанцюгових жирних кислот, вони швидше засвоюються.
Це масло виготовляють з висушеної м'якоті кокоса, яке називається копрою. Воно обробляється в процесі рафінації, під час якого олія вивільняється з пресованої копри. Потім його відбілюють, дезодорують і фільтрують для видалення всіх домішок. Отримана кокосова олія не має запаху або смаку кокоса і має високу температуру димлення, яка коливається в межах 200-230 °C.
Завдяки своїм властивостям, кокосова олія RBD є популярним інгредієнтом на кухні. Ви можете використовувати її при готуванні, випіканні, тушкуванні та смаженні, оскільки вона витримує високі температури та, на відміну від олій першого віджиму, не змінює смаку інгредієнтів. Таким чином, вона підходить для смаження овочів, м'яса, тофу або млинців. Ви також можете використовувати її для випікання печива, десертів або як інгредієнт для шоколадної глазурі. Вона має тверду консистенцію, яка пом'якшується при температурі вище 23 °C. Ви також можете використовувати її як інгредієнт у кремах або пасти. Крім того, її чисто рослинний склад робить її підходящою для веганів.
Проте RBD кокосову олію можна використовувати не лише в кулінарії. Її властивості роблять її популярним інгредієнтом у косметиці, де вона використовується для приготування кремів або бальзамів для шкіри або масок для волосся. І наостанок вона також популярна для масажу тіла.
RBD Кокосова олія і її переваги
універсальна рослинна олія
відбілена, рафінована і дезодорована
має високу температуру диміння
витримує високі температури
підходить для приготування їжі, випікання, смаження та жаріння
підходить як для солоних, так і для солодких рецептів