Харчові Дріжджі - дезактивовані дріжджі в формі дрібних пластівців, які нададуть вашим веганським та іншим стравам смак, що нагадує сир
Харчові Дріжджі - популярна веганська приправа, яка містить деактивовані дріжджі. Основна відмінність харчових дріжджів від класичних дріжджів, які використовуються переважно для бродіння, полягає в зовнішньому вигляді, смаку та застосуванні. Його виготовляють із штаму дріжджів під назвою Saccharomyces cerevisiae, який насичений корисними поживними речовинами. По-перше, дріжджам дозволяють розмножуватися на субстраті, багатому цукрами, такому як патока. Потім його висушують та нагрівають при температурі близько 40 °C. Це призводить до його дезактивації, зберігаючи відмінний смак та поживну цінність.
Кінцевим результатом є дрібні пластівці, які не потребують термічної обробки, та їх можна додавати прямо в страви, як приправи. Харчові дріжджі мають солодко-солонуватий смак, який трохи нагадує горіхи або сир. Тому цей тип дріжджів часто називають веганським пармезаном.
Яке застосування Харчових Дріжджів? Це ідеальний спосіб приправити вегетаріанські, веганські та м’ясні страви. Він чудово поєднується з макаронами, різотто, супами та фрикадельками, а також збагатить страви з кус-кусом, кіноа, булгуром або трав’яним песто. Спреди, соуси або заправки для салатів також виграють від додаткового смаку. Ви також можете додавати його в страви з гребінцями або використовувати як альтернативу сухарям для смаження. Та останнє, але не менш важливе: ви можете використовувати його для приготування веганських сирів та соусів.
Найбільшою перевагою цієї приправи є її інгредієнтний профіль. Майже 50% його складається з рослинних білків, які допоможуть із споживанням цієї поживної речовини. Ми також не можемо забувати про високий вміст клітковини, що важливо для здорового травлення. Крім того, харчові дріжджі також затребувані людьми через вміст інших корисних поживних речовин.
Тому він обов'язково знайде своє місце на кухні кожного прихильника здорового способу життя. Він ідеально підходить для вегетаріанців, веганів, а також для людей, які шукають спосіб надати своїм стравам незвичайний смак. Крім того, він не містить глютену, що оцінять люди, які страждають на целіакію, а також інші люди, які намагаються обмежити його споживання.
Харчові Дріжджі та їх переваги
приправа з вмістом дезактивованих дріжджів
випускається у вигляді дрібних пластівців
виготовляється з дріжджів (Saccharomyces cerevisiae)
має солодко-солонуватий смак, що нагадує сир
має високий вміст рослинних білків
багатий клітковиною
не містить глютену
надає стравам сирний смак
підходить для приправ пасти, різотто, спредів та інших страв
використовується для приготування веганських сирів та соусів
ідеальний спосіб приправити свій раціон
підходить для вегетаріанців та веганів
Склад
Сухі деактивовані дріжджі – пластівці (з Saccharomyces cerevisiae).
Таблиця харчової цінності
Харчова цінність
100 г
*RDI
Енергетична цінність
1405 кДж / 335 ккал
16.7 %
Жири
5 г
7.1 %
з яких насичені
1.75 г
8.8 %
Вуглеводи
14 г
5.4 %
з яких цукор
9 г
10 %
Клітковина
20 г
-
Білки
49 г
98 %
Сіль
0.5 г
8.3 %
*Рекомендований добовий діапазон споживання для середньої дорослої людини (8400 кДж/2000 ккал)
Попередження
Зберігати в прохолодному сухому місці. Берегти від прямих сонячних променів.